Apasa LIKE si se inchide !

miercuri, 12 iulie 2017

Unknown

Cine este George Soros ? Detalii nestiute !

George Soros s-a născut în Ungaria, are 86 de ani și este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, averea lui fiind estimată la aproximativ 25 de miliarde de dolari. La origine este evreu, numele lui fiind inițial Schwartz, care, însă a fost schimbat de tatăl său în 1936 din cauza problemelor legate de religie. În anul 1947 a emigrat în Anglia împreună cu familia sa, unde a și absolvit Școala de Studii Economice de la Londra în 1952. A lucrat apoi la o comapanie de brokeraj londoneză, după care în anul 1956 ajunge în SUA, unde reușește să se impună pe piață ca un profesionis desăvârșit.

Cum a ajuns acesta să ocupe locul 23 în topul Forbes?
Ei bine, el și-a acumulat averea ajungând unul dintre cei mai mari speculatori din lume pe piețele financiare mondiale. Celebrul său pariu împotriva lirei sterline din 1992 a generat mai mult de 1 miliard$ profit în 24 de ore și i-au adus titlul de „omul care a spart Banca Angliei.”
În 1969 creaza cel mai de succes fond de investiții din aceea vreme – Quantum Fund, care a avut un randament de profitabilitate de 3.365%, 42,5% pe an timp de 10 ani.

De ce este controversat?
A donat peste 7 miliarde de dolari, susținând în special aripa stângă. Potrivit humanevents.com, el se află în spatele carierei lui Barack Obama, în care ar fi investit foarte mulți bani. Și în campania lui Hillary Clinton a fost unul dintre principalii sponsori cu 19 milioane de dolari. Rolul său în alegerile americane a fost de fiecare dată unul major, ceea ce i-a adus multe critici.  În 2004, miliardarul a spus că îndepărtarea lui Bush de la cârma Statelor Unite este obiectivul central al vieții sale. 

Ce crede despre el
Soros a declarat în nenumărate rânduri că se condideră o figură mesianică: Eu recunosc că m-am imaginat ca pe un soi de Dumnezeu sau am avute tendințe mesianice de mic, pe care am știut să le țin în control, altfel aș fi părut un lunatic


Unknown

About Unknown -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :