Apasa LIKE si se inchide !

miercuri, 12 iulie 2017

Unknown

Cine este Dumnezeu ? Explicatie religioasa si stiintifica .

Cine este Dumnezeu? El a fost descris ca este orice, incepand de la puterea de viata impersonala, la un Creator personal, Atotputernic si bun. I-au fost date mai multe nume, cum ar fi unele: “Zeus”, “Jupiter”, “Brahma”, “Allah”, “Ra”, “Odin”, “Ashur”, “Izanaghi”, “Viracocha”, “Ahura Mazda” si “Marele Spirit”. A fost privit de unii ca “Natura-Mama”, iar de altii “Dumnezeu Tatal”. Dar cine este El de fapt? Cine pretinde El ca este?

Cine este Dumnezeu? – Dumnezeu Tatal sau Natura-Mama?
Cine este Dumnezeu? Ce a descoperit El despre Sine? Pentru inceput, de fiecare data cand El se refera la Sine in termeni parintesti, intotdeauna El Se descrie pe Sine ca “Tatal”1, si niciodata ca “Mama”. El Se numeste “Parintele lui Israel” si odata, cand “copiii” Lui au fost nerespectuosi cu El, Dumnezeu le-a zis: “Un fiu cinsteste pe tatal Sau, si o sluga pe stapanul sau. Daca sunt Tata, unde este cinstea care Mi se cuvinte? Daca sunt Stapan, unde este teama de Mine?”2. Profetii Lui L-au recunoscut ca Tata cand au zis: “Dar, Doamne, Tu esti Tatal nostru; noi suntem lutul, si Tu olarul, care ne-a intocmit: suntem cu totii lucrarea mainilor Tale,”3 si in alta parte “nu avem toti un singur Tata? Nu ne-a facut un singur Dumnezeu?”4. Niciodata El nu se refera la Sine ca si “Mama” si niciodata nu este numit asa de profetii carora le-a vorbit. A-L numi pe Dumnezeu “Mama” este comparativ cu a-l numi pe tatal tau pamantesc “mama”.

ANTONY Flew, filozof britanic, s-a bucurat vreme de 50 de ani de preţuirea colegilor de breaslă datorită convingerilor sale ateiste. Eseul lui din 1950, intitulat Theology and Falsification, „a devenit lucrarea filozofică cu cel mai mare tiraj din secolul [al XX-lea]“. În 1986, Flew a fost numit „cel mai profund dintre criticii contemporani ai teismului“ (credinţa în Dumnezeu sau în mai mulţi dumnezei). Prin urmare, când Flew a declarat oficial în 2004 că şi-a schimbat punctul de vedere, lumea a fost de-a dreptul consternată.
Ce l-a determinat pe acest ateu să se răzgândească? Într-un cuvânt, ştiinţa. El a ajuns să se convingă că Universul, legile naturii şi însăşi viaţa nu pot fi produsul hazardului. Să fie aceasta o concluzie raţională?


Unknown

About Unknown -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :