Apasa LIKE si se inchide !

miercuri, 12 iulie 2017

Unknown

Ce este orgasmul ? Ce inseamna orgasm ? Orgasmul feminin si masculin.

Ce este orgasmul?
O perceptie subiectiva a intensitatii maxime a stimularii sexuale, exprimata printr-o senzatie paroxistica de placere.
O perceptie subiectiva........ceea ce inseamna ca, de cele mai multe ori, aceste trairi asociate orgasmului sunt percepute in mod particular, specific de fiecare dintre noi.
Tot ceea ce este comun este asocierea cu placerea, extazul maxim.... fiecare dintre noi avand modalitati proprii de raportare, exprimare si mai ales, reprezentare a celor simtite in intimitatea actului sexual cu persoana iubita.

Pentru unii este expresia iubirii pentru celalalt.
Pentru altii confirmarea unui act sexual reusit.
Pentru multi, un scop in sine.......un etalon....un premiu.....o mandrie.....o descarcare...etc.

Orgasmul este o senzualitate traita de intreg corpul cu o voluptate coplesitoare, expresia unei placeri incomparabile in care timpul pare sa se fi oprit din scurgerea lui. El nu are nici o legatura cu functia de reproducere a organelor genitale, perpetuarea speciei putand fi posibila si in cazul unei copulari anorgasmice. Orgasmul face ca partenerii care se iubesc reciproc sa experimenteze un tip nou, aparte de comunicare si fuziune, contopire trupeasca si sufleteasca. In extazul acelei trairi, cei doi isi pierd identitatea de sine; contopindu-se, ei devin, mai mult ca oricand, un intreg, un tot, o singura fiinta. Ei emana in jurul lor o energie si totodata sunt cuprinsi de acea energie.....
Starea experimentata este una in afara somaticului, asemanatoare unei „transe lucide” pentru multi.
Altii se lasa prada acestei stari neconstientizand ce se intampla, doar simt si se bucura de fiecare moment.
Rasul sau plansul care cuprind uneori unele femei in momentele orgasmului sunt doar reactii personale in fata extazului trait. Spasmele, gemetele...crisparea psiho-somatica orgasmica se aseamana cu manifestarile din agonie. 

Experienta orgasmica difera de la o persoana la alta; in acelasi timp, la aceiasi persoana, intensitatea orgasmului poate fi diferita in functie de imprejurari, context si mai ales in functie de etapele vietii.

Orgasmul apare atat la barbat cat si la femei si este expresia trairii unei placeri fizice intense.
Ia forma unei descarcari psihosomatice a „tensiunii” aparute in urma excitatiei sexuale.
Postorgasmic, partenerii sunt cuprinsi de o relaxare totala in plan somatic si psihic (cei doi se „abandoneaza”unul celuilalt).
Durata orgasmului poate varia intre trei si zece secunde in timp real; in timp psihic, poate dura o vesnicie sau doar pret de o clipa.

Orgasmul feminin versus orgasmul masculin


Orgasmul feminin poate fi declansat spontan in momentul orgasmului masculin, insa adesea cele doua fenomene nu coincid.







In timp ce la barbat, orgasmul deja declansat nu mai poate fi intrerupt nici prin interventie externa, nici prin vointa proprie, femeia poate „rata” orgasmul.
Un zgomot neasteptat, o stare de tensiune, de anxietate, schimbarea ritmului de catre partener sau a pozitiei acestuia, ejacularea pe neasteptate a barbatului....etc...sunt cativa din factorii ce pot interveni.
Psihic si somatic, aceasta stare „pe jumatate satisfacuta si jumatate frustrata” este resimtita ca o stare de incordare musculara, nervozitate, stare depresiva, dureri de cap.
Actul in sine este privit ca un act ratat, o nereusita, o experienta dezagreabila...

Femeile au orgasm fie prin stimularea clitoridiana, fie in urma penetrarii si miscarilor copulatorii; in prima situatie se obtine un orgasm intens, acut, „electric”, in cea de a doua situatie se produce un orgasm „intern”, mult mai profund, cald, subtil, difuz, bland. Majoritatea femeilor pot realiza orgasmul atat clitoridian cat si vaginal.
Exista femei la care, prin stimulare, se obtin doar senzatii voluptoase la nivelul clitorisului, orgasmul propriu-zis realizandu-se numai prin stimulare vaginala.
In acest sens se face deosebirea intre juisare si orgasmul propriu-zis.

Adesea barbatii se gandesc ca este suficient sa-si penetreze in forta iubita, iar daca ea nu reactioneaza cu senzualitate, ei cred in mod implacabil ca este frigida. De retinut: daca femeia este total frigida, in mod sigur si iubitul sau este vinovat. In asemenea cazuri lui si revine sarcina de a gasi cuvintele calde si gesturile tandre care o pot deschide, mangaierile care o emotioneaza... Putine femei ajung la orgasm doar datorita miscarilor coitale!Exista diferite modalitati de traire subiectiva a orgasmului la femei. Sunt femei, mai ales in cazul celor neexperimentate, care traiesc o stare de excitatie crescuta, cu multiple senzatii placute insa fara a atinge un orgasm intens. Apoi sunt femei la care actul sexual genereaza o crestere rapida a starii de excitabilitate, stare incununata cu un orgasm unic si intens. Si sunt femei care au orgasme multiple....de pana la 6-7 orgasme succesive. 

In cazul barbatului, pot exista, pe langa ejacularile tardive, precoce sau anejaculare insotite sau nu de orgasm (situatii de care am mai vorbit intr-un alt articol), o stare de excitabilitate crescuta care se incheie cu un orgasm intens si ejaculare abundenta. Situatie dupa care de cele mai multe ori nu se mai angajeaza in alt act sexual cu partenera in acea seara.
Exista si barbati cu raporturi sexuale repetate in cadrul aceleiasi intalniri. In cazul lor, primul orgasm este mai intens, celelalte sunt de intensitate mai mica. Totodata si cantitatea de lichid seminal scade cu fiecare raport „finalizat” in parte.
Sunt si barbati care pot diferentia ejacularea de orgasm, acestia pot avea uneori mai multe orgasme fara sa ejaculeze.

Atingerea orgasmului de catre femeie este puternic influentata de capacitatea acesteia de a se „lasa dusa” spre placere, de a se abandona voluptatii.....sa raspunda barbatului in miscari, dandu-i de inteles verbal sau non-verbal ca actul sexual in sine ii face placere.
Tendinta unora dintre femei de a „forta in permanenta” obtinerea orgasmului, risca de cele mai multe ori sa le inhibe psiho-sexual. Acelasi rezultat apare si in cazul in care aceasta presiune vine din partea partenerului care „doreste cu orice” pret ca partenera sa ajunga la orgasm.
Orgasmul este atins mult mai usor si mai repede de catre femeile care isi cunosc mai bine propriul corp si care nu se tem sau nu le este jena sa simta si sa-si traiasca placerea.

Sa nu uitam ca exista femei pentru care este mai important „sa daruiasca” orgasmul decat sa il aiba.
Ideala este armonizarea totala si „complicitatea” celor doi parteneri in actul sexual. Importante: natura intalnirii si sentimentelor celor doi, „calitatea” preludiului si capacitatea de „a se darui” a fiecaruia dintre cei doi parteneri: femeie si barbat.
Suntem atat de deosebiti si totusi.....atat de asemanatori incat uneori uitam si gresim!
Uitam si gresim fata de noi si fata de cel pe care il sau o iubim.

Scopul acestui articol a fost o simpla introducere in problematica diversa a orgasmului la fiinta umana, la barbat si la femeie; o invitatie de regasire a unor „scenarii” in conduita noastra sexuala si de ce nu?!! O invitatie la auto-analiza personala si dezvoltare „sexuala” personala, un imbold spre schimbare si gasire de raspunsuri si de solutii impreuna.

Unknown

About Unknown -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :