Apasa LIKE si se inchide !

miercuri, 12 iulie 2017

Unknown

Cum se calculeaza pensia ? Dar pensia alimentara ? Formula Exacta !

Cum se calculeaza pensia?
65 de ani este vârsta standard de pensionare în 2017 pentru bărbaţi şi de 63 de ani pentru femei
15 ani este stagiul minim de cotizare atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi
Pensia minimă garantată şi pensionarea anticipată
Toţi pensionarii sistemului public de pensii, indiferent de data înscrierii la pensie, beneficiază de pensia minimă garantată în valoare de 400 de lei, în situaţia în care cuantumul pensiei se situează sub nivelul pensiei sociale minime garantate.
Pensia pentru limita de vârstă se cuvine asiguraţilor care îndeplinesc în mod cumulativ, la data pensionării, condiţiile privind vârsta standard de pensionare şi stagiul minim de cotizare realizat în sistemul public. În cazul pensionării anticipate, aceasta se poate realiza cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard.

Cum se calculeaza pensia alimentara ?

In Romania conform Codului Familiei orice copil minor are dreptul la pensie de intretinere din partea parintilor sai in egala masura. Chiar si in cazul in care coplul locuieste cu ambii parinti, acestia fiind nedivortati, copilul are dreptul la pensie alimentara, iar daca autoritatea tutelara va stabili ca unulsau ambii parinti nu se ocupa de copil, pot stabili o pensie alimentara de intretinere a coplilului ce poate ajunge pana la maxim jumatate din venitul parintelui(parintilor). 

Pensia alimentara poate ajunge pana la maxim jumatate din venitul celui ce o plateste. Pentru un minor (copil) in intretinere cota este de 1/4 din venitul net (deci daca ajungeti sa se calculeze la minimul pe economie cereti sa se calculeze la net si nu la brut – deseori asa fac judecatorii). In cazul in care nu aveti un venit sau nu se poate stabili cat este se va calcula pensia alimentara la 1/4 din venitul minim pe economie!
Pentru doi copii aflati in intretinere veti plati pensie alimentara in valoare de 1/3 din venitul realizat, deci fiecare copil aflat in intretinerea dumneavoastra va primi 1/6 din veniturile realizate.
Pentru trei copii veti fi obligat la plata unei pensii alimentare egala cu 1/2 din veniturile realizate, deci fiecare va beneficia tot de 1/6 din venitul celui ce plateste. Pentru mai mult de trei copii cota de 1/2 din venit se pastreaza, fiecare copil primind a n-a parte din jumatatea venitului, unde n este numarul de copii aflati in intretinere, minori sau pana la 25 de ani.
Ce nu e corect dar se intampla!
Nu e corect sa platesti pensie alimentara daca nu ai venituri, mai ales daca copilul are peste 18 ani, insa legea te obliga. Incercati sa obtineti la tribunal o amanare sau scutire, de multe ori fiind parinte in nevoie, puteti obtine o derogare.


Unknown

About Unknown -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :