Este vremea vișinelor și, din acest motiv, vă propunem trei moduri de a pregăti CEA MAI BUNA VISINATA.
Ingrediente:
6 kg visine coapte
1.5 – 2 kg zahar
1.5 l alcool
Mod de preparare:
Curatam visinele (proaspete) de codite si le spalam in apa rece, dupa care le asezam intr-o damigeana de 10 litri, alternandu-le in straturi cu zaharul. Indicat ar fi ca ultimul strat sa fie de zahar. La finalul acestui pas, damigeana trebuie sa fie umpluta 75%.
Curatam visinele (proaspete) de codite si le spalam in apa rece, dupa care le asezam intr-o damigeana de 10 litri, alternandu-le in straturi cu zaharul. Indicat ar fi ca ultimul strat sa fie de zahar. La finalul acestui pas, damigeana trebuie sa fie umpluta 75%.
Acoperim damigeana cu tifon si o lasam la caldura, afara sau in casa. Nea’ Mihai ne spune ca nu e indicat sa stea chiar in soare. In functie de temperatura, ea va sta cca 10-20 de zile, pana ce visinele isi vor lasa zeama, iar zaharul se va dizolva.
In toate aceste zile, periodic (o data pe zi) vom scutura damigeana. Avem grija sa nu inceapa sa fermenteze.
In toate aceste zile, periodic (o data pe zi) vom scutura damigeana. Avem grija sa nu inceapa sa fermenteze.
Apoi adaugam alcoolul (grade – 85%), care trebuie sa acopere visinele si lasam la macerat cateva zile.
Ce alcool se pune in visinata?
La final, dupa toti acesti pasi, adaugam vodka, palinca, tuica sau rom jamaica. Una dintre aceste bauturi, la alegere. Oricare dintre ele isi va lasa amprenta gustului in visinata noastra. Lasam 2-3 saptamani compozitia inchisa ermetic, cu dop.